lördag 16 juni 2012

Mina goda semlor




Jag har fått för mig att semlor blir desto godare ju mindre man arbetar degen. Vet inte om det stämmer men konsistensen på mina semlor brukar bli super och jag smutsar inte ens händerna...

1/2 l vatten
1 påse torrjäst eller 25 g färsk jäst
Olika mjöl ( ex. graham och vanligt vetemjöl)
Olika bonusar (kli, torkade tranbär , russin, hasselnötter, valnötter olika frön eller vad som helst annat tex. Riven morot)
1 tsk salt
En skvätt olja
Ca 2 msk sirap eller honung

Blanda degen med en trägaffel så att den nätt och jämt hålls ihop. Låt jäsa 1/2 h och tillsätt lite mjöl så att det går att forma semlor. Låt jäsa lite på plåt. 12 min i 225 grader.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar