söndag 8 juli 2012

Storasyster var och simma i det riktiga havet




I dag slängde storasyster vinterpälsen för första gången i sitt liv. Tidigare har hon bara "simmat" i badsvampen hemma på gården.
Vi var på födelsedagskaffe hos en släkting och granne som har en jätte fin egen sandstrand. Med sådan där super fin och mjuk sand. Storasyster och grannens barnbarn fick först gå och vada och genast ville de simma. Vips var kläderna av och så "simmades" det säkert i närmare en halv timme och roligt hade de det. Vädret har varit jätte varmt och tungt de senaste dagarna och vi har väntat på åska hela dagen i dag. I går visade termometern 28 grader i skuggan. Men ännu har det inte dundrat. Vattnet är säkert närmare 22 grader redan. Så frös gjorde barnen nog inte fast de var rätt länge i.

2 kommentarer:

  1. Vi for ut till Krokören igår för att kunna svalka oss när som helst i hettan, men när vi kom ut dit hade solen försvunnit och det blåste en del nere vid stranden. M försökte sig på att simma, men gav upp efter en stund.

    Idag har vi också väntat på regn hela dagen. När vi for hem femtiden hade det inte kommit en droppe ännu. Men på Boskär lär det ha regnat från nio igår kväll, hela natten och en del av morgonen. Hemma hos oss tror jag inte att det kommit en droppe heller förrän nu för någon timme sedan.

    SvaraRadera
  2. Oj vad det skulle vara skönt med 22 grader i vattnet. Här på Hitis är det nog 17-18. En envis sydvästlig rätt hård vind gör både havet, Fanni och en själv orolig. Snart kan man nog definitivt slå fast att sommaren 2012 var en usel sommar.

    SvaraRadera