söndag 15 juli 2012

Barnen har flyttat i eget rum

I dag har vi haft en städdag. Vi har städat och möblerat om hela dagen, frånsett en extempore våffel lunch med min kusin, hennes sambo och min moster. Det blev först våfflor med skinka och spenat, där en del av vetemjölet var utbytt mot rågmjöl. Sedan åt vi lite vanliga våfflor med grädde och jordgubbar från det egna landet. Gott!! Det var frågan om lite byteshandel. Gänget såg efter storasyster i utbyte mot lunchvåfflor. Det var roligt!


Vi har extremt mycket städande kvar eftersom mycket av städtiden idag gått åt till att fixa barnens rum. Men nu är rummet äntligen färdigt. Båda barnen har sovit i vårt rum här i sommarhuset men nu äntligen kunde de flytta in i eget rum. Vi har lagat upp och målat en gammal barnsäng åt storasyster. Vi skulle också måla rummet, men det skjuter vi upp till nästa sommar.


Här är en bild av flaskorna som finns staplade på kakelugnen i barnens rum. Inte kanske så lämpligt i ett barnrum, men kanske de ger en sund bild av det där med sprit. Eller så inte?


För att få rummet lite mera barnsligt satte vi en affisch som varit i mitt rum då jag var liten.

Det skall bli spännande att se vilken tid storasyster tassar in till oss på natten och vilken tid lillebror vaknar och vill ha mat.

1 kommentar: