lördag 29 december 2012

Fiskar och renskin




Igår var vi till Sea Life på Borgbacken och titta på fiskar. Det var jätte lyckat. Fina färggranna fiskar och en riktigt bra "utställning". Lite för litet var det dock. Vi var ju på sommaren till Oceanium i Danmark, Nordens största akvarium, och då jag har detta att jämföra med kändes nog den finska varianten ganska litet. Storasyster tyckte det var så roligt så hon sprang från rum till rum och stanna bara av och an och titta på fiskarna. Detta gjorde att vi gick två gånger igenom "utställningen".


Då vi kom in i följande rum, hade storasyster redan sprungit dit och lagt sig på en stor sten i en strålkastare. Undrar hur hon tänkte...? Så hoppa hon upp och sprang vidare!

Idag gick vi in till stan. Först på kaffe och smootie, sen till akademiska bokhandel och till slut och köpa mat. På vägen såg vi en hög med renskinn. Storasyster tyckte de var jätte intressanta och frågade oss flera gånger om inte de bits. Vad är det? Renskinn. - ja men bits de?Efter långt övertygande att skinnen inte är levande eller riktiga, jag vill ju inte förklara riktigt ännu vad ett skinn riktigt så där på riktigt är, så vågade hon gå fram och känna på det. Gullungen min!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar