söndag 16 december 2012

Dadelkaka = juletider

Dadelkaka hör julen till. Det här är världens godaste och enklaste kaka och jag tror alla som blivit bjudna på den, förutom storasyster, har fallit för den.

Dadelkaka
3 dl vatten
2 dl socker
1 paket torkade dadlar ( ett sånt där fyrkantigt paket)
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk soda
1 tsk vaniljsocker
200g margarin eller smör ( jag brukar använda smör)
2 ägg

Sätt vattnet, sockret och dadlarna klippta i ganska små bitar, ca 1 cm x 2 cm. Koka upp och låt koka tills det är tjockt, vilket är ca 10 min. Häll över i en stor skål och tillsätt smöret. Eftersom smeten är varm, smälter smöret. Låt det hela svalna lite, blanda om med en träslev och tillsätt mjöl, soda och vaniljsocker. Väva om och tillsätt de två lätt söndervispade äggen. Blanda och häll smeten i en smörad och bröad hålform. Grädda i 175 grader i 45 min. Kakan är som godast nån dag gammal och förvaras kallt. Ni läste förresten rätt, ingen vispel behövs:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar