onsdag 21 november 2012

Barnen växer

En liten uppdate. Lillebror gör stora kliv i sin utveckling. Igår tittade han upp på mig och sade mämmä med späd röst. Han har ju en längre tid farit omkring och sagt mamamamama men det har inte räknats. Så nu pratar han alltså officiellt, eller så inte, men mämmä sa han. I dag i sin tur satt han upp och började klappa i händerna. Så nu kan han det också, och har underhållit oss hela kvällen med att klappa vilt i händerna och sedan skratta åt sig själv. Kvällens andra hobbyr har varit att stå med stöd, släppa stödet och falla ner på rumpan. Ålkrypa, dvs att åla och krypa om vart annat, efter storasyster som springer vilt mellan sitt rum och köket. Det var det om lillebror idag.
Nu till storasyster. Då jag kom efter storasyster till dagis berättade dagistanten att storasyster underhållit alla i gruppen under mellanmålet. Hon hade förklarat att det sitter ugglor i vädringsluckorna ovanför matborden och tittar på då de äter. Alla barnen lär ha lyssnat spänt på hennes berättelse. Bra fantasi har hon nog. Storasyster skall byta grupp vid årsskiftet och börja i stora gruppen. Den är för barn över tre och jag tror den kommer att passa bättre. Hon leker ofta med barn ur den gruppen då de är tillsammans på gården och som jag tidigare skrivit så verkar de andra barnen i hennes grupp så mycket yngre än hon. Kanske för att ingen av dem talar så mycket och tydligt som hon. Mycket yngre än hon är de flesta inte men några månader nog.

1 kommentar:

  1. Hade samma grej med Noah när han var i lilla gruppen. Han fick rockstar-status trots att åldersskillnaden till följande var typ 3 mån. Och det också för att han talade så mycket jämfört med de andra. Blir nog super med stora gruppen, mer jämlikt :)

    SvaraRadera