tisdag 29 januari 2013

Jobbiga koppor

Usch vad storasyster lider av sina vattkoppor. Lillebror kom nog så lätt undan. Storasyster är många gånger prickigare och de kliar massor. Jag smörjer in henne med potatismjöl flera gånger om dagen. Det hjälper en kort stund. Så köpte jag mentolrisinsprit att stryka på, men hon hatar det är så kylande och gör att hon börjar frysa. Nu har jag lovat att inte stryka på av det mera. Moffa som är läkare skrev ut atarax, som borde lindra klådan, men mycket hjälper det nog inte. 1 timme trivdes hon i badet, det hjälpte nog för en stund. Hoppas, hoppas det vänder och börjar bli bra nu. Fast man brukar visst säga att dag fyra är värst och usch och fy om det stämmer för det är bara dag tre i morgon.
Till en annan sak. Jag frågade just en kompis på fredagen när hennes barn börjat rita nåt annat än "klott och sått". Detta eftersom storasyster ännu inte ritat något som liknar något. Men igår mitt i allt ritade hon mommo, sig själv och lillebror.



Här är storasyster. Ögon, öron, ben och fötter (som pekar inåt, varför det ser ut som en fot). Stolt mamma och pappa:)

Nu ska här samlas krafter för vattkoppsdag nr 3.

4 kommentarer:

  1. Kämpekramar! Tror nog jag inte vill ha vattkopporna nu heller. De kommer sen när de kommer...

    SvaraRadera
  2. Ge N en stor kram från oss!! Jag hade vattkoppor först när jag var 16 så jag minns väl hur inte roligt det var. Jag var så prickig och ful att jag inte ens vågade se mig i spegeln :(
    /Anna

    SvaraRadera
  3. Usch, det är hemskt när de har det så besvärligt och inget hjälper! Hos oss var dag tre värst, så hoppas ni har det lättare redan imorgon.

    SvaraRadera
  4. Tack till er. Idag har varit en mycket bättre dag. Bara lite kli. Storasyster sov till och med dagssömn, ett gott tecken. Spännande att se hur hon är i morgon.

    SvaraRadera