
Nu blir det mat för hela slanten. Igår åt vi tortillas med taco fyllning. Alltså malet kött, sallad, salsa, majs och lite annat smått och gott som vi packade in i tortillas. Rolig fredagsmat. Skillnaden till tidigare gånger var att jag lagade tortillorna, tacokryddan och salsan själv. Mycket gott och skönt att veta precis vad maten innehöll, inga E:n och inga smakförstärkare utan bara rena råvaror. Tortillorna var mycket lätta att göra och faktiskt jätte goda. Jag bytte ut en del av mjölet mot quinoa mjöl, som innehåller mycket protein. Allt var nog jätte gott, men salsa har jag gjort många gånger, tacokryddan gjorde jag nog första gången men den visste jag att skulle lyckas men tortillorna överraskade mig mycket positivt.
Tortillas
1,5 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
1,5 dl quinoa mjöl
30 g rumsvarmt smör
3/4 tsk salt
Arbeta ihop en deg och packa in den i plast. Lägg en stund i kylen. Ta ut degen, bryt i bitar och kavla ut bitarna så runda som möjligt på mjölat bord och stek de tunna tortillorna snabbt på båda sidorna.
Min egen tacokrydda
Så här gjorde jag den.
1 tsk spiskummin
1 tak cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
Lite salt
2 vitlöksklyftor pressade
Rosta allt en kort stund i stekpanna.
Jag blandade kryddan i 300 g stekt malet kött och blandade i lite vatten och redde med maizena.
Min egen salsa
1 burk krossad tomat
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 paprika
1/2 röd chili
1/5 ananas
Lite salt och svartpeppar
1 tsk spiskummin
Hacka allt smått och blanda med tomatkrosset.
En lyckad middag! Men storasyster fick lite annat, spagetti, malet kött i lite grädde och grönsakerna som vi satte i tortillorna och en tortilla.