söndag 12 augusti 2012

En fin begravning

Smile, though your heart is aching
Smile, even though it's breaking
When there are clouds in the sky
You will get by
If you smile through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll se the sun come shining through for you.


Min farmor dog för några veckor sedan och igår hade vi hennes begravning. En jätte fin begravning för en jätte älskad mamma, syster, farmor, mormor, mormorsmor, farfarsmor och vän. Tänk, 3 barn, 9 barnbarn och 9 barnbarnsbarn. Det är en stor skara det. Farmor blev över 90 år gammal och var nog en av de finaste människor i mitt liv.
Både storasyster och lillebror fick vara med på begravningen. De förstod ju nog inte alls vad det var frågan och bra så. Många tycker säkert att små barn inte hör hemma på begravningar. Men med tyckte vi att de skulle få vara. I synnerhet då det var frågan om en gammal person som fått leva ett långt och mycket rikt liv. Jag har hittills förklarat för storasyster då hon frågar var min farmor eller mormor är att de sitter uppe på molnen och ser ner på oss och följer med vad vi gör. Då brukar storasyster svara; min sitter åskå där. Så hon förstår nog inte vad jag pratar om.
Barnen var jätte snälla hela tiden i kyrkan och på minnesstunden och storasyster var helt tagen över hur fint en flicka sjöng i kyrkan. Hon sjöng bland annat Charlie chaplins fina sång Smile, vilken passa så bra in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar