Jag lagade världens godaste kaka här om dagen. En snickerskaka. Den har ett ljust botten, ett lager knäck, salta nötter och ett laget choklad glasyr. Den blev perfekt. Idag lagade jag om den, fast en dubbelsata, för att ta med till en tillställning i morgon. Gissa om jag lyckades idag då? Nej. Chokladglasyren sockrade sig och konsistensen blev fel. Det är konstigt att en sån "liten" miss kan ändra på så mycket. Smaken blev helt annan. Nå, kakan kommer med i morgon och jag hoppas nån gillar den.
Här är en bild av den lyckade kakan och receptet.
Snickerskaka
Botten:
1 ägg
1 1/2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
75g smör
3/4 dl mjölk
Pajform, 200 grader och ca 15 min
Knäck:
1/2 dl farinsocker
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap
Låt koka 10 min och blanda i:
50g smör
1 tsk vaniljsocker
Låt svalna och häll på knäcken.
Chokladglasyr:
75 g smält smör
2 msk kaffe
1 mak kakao
3.5 dl florsocker
Blanda allt och värm upp så det blir en glansig kräm, men låt inte koka för då sockrar det sig. Häll 1,5 dl salta nötter på knäcken och därefter chokladen. Kakan är som bäst följande dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar